Ute ligger det dryga metern djupa snötäcket. Inne på fönsterbrädan börjar det likna vår, det grönskar så skönt i mina övervintrade plantor . Jag driver upp de flesta av mina "chilesar" varje vår, men en del sorter som mognar sent sparar jag över vintern. Efter skörd, minskar jag på vattningen och klipper ner dom rejält när dom börjar se risiga och tråkiga ut. Snart kommer plantorna att få ny jord, god omvårdnad och så småningom massor med smaskig näring.
Det här är en habanero, Chocolate Scotch Bonnet- capsicum chinense. Färgen på frukten är mörkt chokladbrun. Supergod och riktigt stark, perfekt i grytor och såser. Mognar sent, hos mig oftast långt in i oktober.
Visst kommer ni väl ihåg det jag sagt om att chilepeppar är matlagningens viagra? Den ska förstärka inte göra så att det brinner i munnen. Det räcker ofta med en liten bit av en såpass här stark frukt.
Välkommen åter!