Den största utmaningen dessa dagar blir att begränsa sig till att inte odla allt för många sorter, och det är verkligen inte lätt.......
I vårt kök använder vi dagligen chilepeppar i någon form, färsk, inlagd, torkad eller mald till pulver.
I kylen står nu tre 1½ liters burkar fyllda med olika inlagda frukter. De här är ingen inläggning med olika kryddor, lök osv utan en enkel inläggning gjord på ättika, socker, vatten och senapsfrö som gör att frukterna endast smakar chili och förblir så nära färska det bara går. Här en länk till ett gammalt inlägg med receptet. Inläggningen håller sig flera år om man inte äter lika mycket som jag vill säga. Här är det mesta slut när sommaren kommer med sol och nya skördar.....
Gratinerat sötpotatismos
Skala, tärna och koka sötpotatis. Mixa sötpotatisen och en rejäl klick smör med stavmixer. Blanda ner hackad chilepeppar tex jalapeno efter smak. Strö på riven västerbottenost eller annan god ost.
In i ugn och gratinera tills fin färg. Enkelt och urgott!